Rekla bih da se dogodila greška kad dobih ovu kožu u kojoj sam. Porešne veličine je. Pogrešne teksture i na pogrešan način je sašivena. Merlin shvata ovu muku. Uverena sam.

Jer veli: "Stavi kremu za bore, možda ti se osmijeh vrati..."

Ako može onaj iz 2007. Pre svih ožiljaka koje su napravili emotivni udarci. Znaš na šta mislim. Kad su pola tog osmeha oči preuzele na sebe i sijale punim sjajem.

"Sa mnom si 10 mlađa, samo si sa mnom opet ti."

Deset, jedanaest, al' ko broji. Kažu da prava ljubav, ne. Sa mnom si opet ti. Oh, kako bih volela to. Da izvučem najbolje iz tebe. Da izvučeš najbolje iz mene. Da gradimo i rušimo i gradimo i rušimo. Da se uvlačimo u vrtloge vremena i iz svakog nevremena da izađemo jače. Oh, kako bih volela to.

 

Jer za jednu noć kraj tebe, ja sam dala svoj svet, a ti si možda u jednom trenutku poželela da daš sve za mojih 26. I bilo je čarobno.

Za još jednu noć kraj tebe, ja ću vrlo rado srušiti svoj let. A tebi nikad neće biti potrebno mojih 26. Jer ti letiš i bez onih krila koja su ti tako uporno lomili. I nemam nameru da ti crtam nova.

Ne obećavam i neću nikad obećati kule. Ni gradove. Ni zvezde. Jer je astrologija tvoja oblast. Moć percepcije, astralne projekcije, razne frekvencije i pogrešne dimenzije. Njih možemo da istražujemo zajedno. Hajde da se zaglavimo u limbu. Nauči me tamo sve što ne znam. Imale bismo dovoljno vremena. Jer vreme ne postoji. Postoji samo sad. Šta su godine, šta su meseci, šta su nedelje, dani, sati, sekunde? Šta je sve u poređenju sa onim osmehom kojeg me udostojiš one jedne jedine sekunde kad se mimoiđemo na ulici? Šta je sve u poređenju sa onim 'hvala' koje mi dobaciš kad sam ti već okrenula leđa nakon što sam ti oduzela 7.5 sekundi za uručivanje buketa turskih karanfila?

Ne vrti mi se svet oko tebe, ali jesi u centru mog zlatnog preseka. Samim tim si i jedino mašanje koje mi se donekle ostvarilo.