Oduvek sam svoje razmišljanje održavala bistrim pisanjem. Što u poslednje vreme ne činim.

 

Sve se menja. Učim mnogo. Učenje vodi razvijanju, vodi promenama. Promene donose usamljenost. Svakom stepenicom kojom se popnem više, izgubim nekog. Kad naglo izrasteš, vazduh gore je proređen. Ponovo učim da dišem. U prenesenom značenju.

Meditacija pomaže mnogo. Pogotovo kad u toku dana mozak napunim gomilom informacijama. Učim i čitam sve dok mozak na kraju dana ne kaže da mu je dosta. Onesvestim se od umora i uživam u tome. Uživam u procesu stvaranja neke nove mene. Na ovom blogu postoji više zapisas u kojima govorim da sam u toku poslednjih godinu dana naučila više nego svih prethodnih godina zajedno. Ta praksa se nastavlja.

Navikavam se na samoću. Navikavam se na činjenicu da ništa ne traje večno. Prihvatam. Prihvatam da ne postoji garancija ni za šta u životu. Baš kao i na elektronske uređaje - godinu do dve ako ispravno upravljate uređajem. Jedna situacija, jedan korak, jedan pokret promeni sve. Nekad na bolje, nekad na gore. Usponi i padovi. Usponi. I padovi.

Učim da vladam kako svojim telom, tako i svojom glavom. Učim da je hladan tuš bolji od vruće vode. Učim da ovladam svojim umom u stresnim situacijama. Usuđujem se da zađem u suštinu stvari bez straha od toga šta ću tamo naći. Naginjem ka optimizmu. Zahvalna sam za sve što imam. I za sve što nemam. Zahvalna sam za sve lekcije koje su donela loša iskustva. Zahvalna sam na snazi koju su doneli svi gubici.

Nekad sam zapisivala sve. Više to ne radim. Mnogo manje pričam sa ljudima jer znam da ne shvataju. Kroz neke stvari moraš sam da prođeš. Lekcije moraš sam da naučiš, ne vredi objašnjavati. Ćutim i posmatram. Čekam. Na neki način osećam da ću se izgubiti, da ću nestati ako ne ostavljam neki trag. Zato je ovo moje mesto. Moj kutak zabačen daleko od sveta. A ipak stoji na čeličnim nogama toliki niz godina. I uvek me čeka. Uvek me prigrli i olakša sve.

Ne želim nikakav negativan sadržaj da ostavim. Bude bolje. Uvek bude bolje. Treba prepoznati dobr i loše trenutke. Stisnuti zube i izdržati. Uvek bude bolje. Stegni pesnicu i udari svaki loš trenutak u facu. To je trenutno jedini savet koji imam za sebe.